Zastopanje na javnih dražbah in zbiranjih ponudb

Javne dražbe nepremičnin so v zadnjih letih pravi hit. Na njih ne srečamo zgolj profesionalcev, pač pa tudi čisto navadne ljudi, ki jih premami možnost poceni nakupa. Ravno taki se na koncu največkrat opečejo, saj udeležba na javni dražbi predhodno zahteva precej aktivnosti, zlasti v smeri preverjanja dejanskega in pravnega stanja nepremičnine. Šele, če je slednje obvladljivo, je podana možnost za udeležbo na dražbi. Le ta je nova zgodba zase, saj imajo dražbe jasna pravila (ki se med seboj razlikujejo po posameznih tipih), dobro pa moramo obvladati tudi sistem draženja tekom postopka. V nasprotnem primeru v uvodu omenjeni profesionalci postopek dražbe kaj hitro speljejo na svoj mlin, sami pa ostanemo brez načrtovanega dobrega nakupa. 

Če je že pri nakupu nepremičnine na trgu pametno, da za pomoč poprosimo strokovnjaka, to za nakup na javni dražbi ali v postopkih zbiranja ponudb velja še toliko bolj. V podjetju DOMINVEST d.o.o. smo vsekakor pravi partner za to. Dražbe redno spremljamo že več let in se jih pogosto udeležujemo, vse večkrat tudi kot zastopniki strank. 

Za stranko najprej preučimo sam razpis dražbe oziroma vabilo k dajanju ponudb, nato preverimo pravno in dejansko stanje nepremičnine (vključno s pregledom dokumentacije v spisu in ogledom stanja na terenu), ocenimo možnost, da se nakup izide, ter za konec pripravimo strategijo udeležbe na dražbi. Po želji nato stranko tudi zastopamo na sami dražbi oziroma ji pripravimo ponudbo za nakup. Vse večkrat je kar nekaj aktivnosti potrebnih po nakupu oziroma ob samem prevzemu nepremičnine. Tudi tu smo po potrebi zraven. 

Veliko koristnih informacij o javnih dražbah in zbiranjih ponudb najdete tudi v temle članku, ki smo ga pripravili za časopis Delo. 

Za dodatna vprašanja ali pomoč pri udeležbi na javni dražbi se lahko kadar koli obrnete na naše predstavnike.

Kontaktna oseba je:
Anže UREVC, univ. dipl. inž. grad.,
anze.urevc@dominvest.si,
(04) 581 26 20.

Prav tako nas lahko kadarkoli obiščite na Cesti maršala Tita 18 na Jesenicah ali Ulica Staneta Žagarja 2b v Radovljici.